Trädgården har inga begränsningarAwesome Features

Kök i svart och vitt

Skapa öppna ytor i huset och gör köket till en plats för roliga sammankomster såsom semestermåltider och spelnätter.

LÄS VIDARE

Trädgården har inga begränsningar

Gör din trädgård till ett rum och dekorera asiatiskt eller japanskt, med möbler, buddhastatyer och tegelstenar!

LÄS VIDARE

Att inreda den lilla trädgården

Mindre trädgårdar har större potential än många kanske inser. Oavsett om du har ett smalt och trångt men längre utrymme eller en mindre trädgårdsyta som känns mindre privat så är hoppet långt ifrån kört. Möjligheterna till underverk är oändliga! Räkna därför aldrig bort din 5 x 10 meters tomt när det gäller inredning och design. Den kan nämligen blir ett vackert mästerverk om man lägger magen till.

Om begränsningarna är många

Även om begränsningarna skulle vara många gäller det att vara extra kreativ. Är det till exempel väldigt dåligt med ljusinströmning på grund höga träd runt tomten blir det svårare att odla mer långvuxen blomster. I stället får man då odla tätare och kortare blomster såsom ormbunker och hortensia. Möblerna måste förstås passa in och det är aldrig fel att testa att måla om någonting äldre som du kanske redan har eller kommer över via andrahandsmarknaden. Få möblerna att ”sticka ut” gentemot din trädgård. Kanske behövs en starkare kontrasterande röd färg om blomstern är åt det gröna hållet.

Dekorera med olika spännande föremål

En eller flera pedestaler som höjer upp några av dina favoritväxter kan vara ge lyfta upp din trädgårdsyta enormt. Leta efter föremål som kan tänkas ge ett intryck och dynamik för helheten. En buddhastaty, en elefant av sten eller något annat samlarobjekt som du kommer över. Försök att hitta ett föremål som har förmågan att dels bära på en växt och en ljuslykta för kvällsstunderna samtidigt som den smälter in övriga trädgårdsomgivningen.

Trädgård med stenar

Tegelsten

Ett annat element som du kan dekorera din mindre trädgård med är tegelsten. Det funkar såsom en del av markplanen i gräsmattan och du kan bygga in dem såsom en liten gång helt på egen hand. Gör en tydlig ritning över hur du vill bygga dina tegelstenar längs marken, förslagsvis vore det intressant med ett mönster som ger det extra designelementet.

Kakel i kök

Idéer till ditt kök

Köksgolv, köksluckor och diskbänkar - här kan du läsa allt om drömköket!

Läs mer
Badrum med kakel

Heminredning i badrummet

Harmoni och funktionalitet är viktigt, vi ger tips på hur du kan inreda ditt badrum med spegel, belysning och färg.

Läs mer
Möbler i trädgård

Trädgård som rum

Trädgården ses sällan som ett rum, men faktum är att möbler, blomster och tegelstenar kan göra stor skillnad!

Läs mer