Hemmagym eller bortgym

Det blir allt svårare att hinna med livet. Många är så stressade av vardagen att de knappt har tid att andas. Man vet om att det inte är hälsosamt. Alla förstår att det är dåligt för kropp och själ att stressa. Men när jobbet kallar är det svårt att säga nej. När familjen kräver tid kommer man inte ifrån. Och blir det tid över så kanske man vill sova några timmar per dygn också?
En sak som ofta prioriteras bort är träningen. Man är medveten om hur bra det är för kroppen att röra på sig. Men att hitta tiden till det är knepigt.
Tack vare ett fräscht gym i närheten av hemmet, blir det lättare att hitta stunderna som krävs. Det behöver inte vara flera timmar om dagen. Ibland är det det lilla som räknas. I Helsingborg finns Studio Akvarium. Det är ett gym som hjälper människor hålla igång. Här fokuserar man på träning, diet och livsstil. Du som letar efter ett grymt gym har absolut kommit rätt.

Med riktiga grejergym

Den största fördelen med att ta sig till gymmet är underverket det gör för hälsan. På ett proffsigt ställe har man utrustning som gör gott. Det är rejäla grejer som gör det lätt att utföra övningarna korrekt. Om man inte får till det så ökar skaderisken. Och med ett avslitet korsband är det svårt att släpa sig till gymmet. Dessutom kommer gym med erfaren personal. Det betyder att du som nybörjare kan få hjälp. Allt som du är osäker på kan du fråga om. Du kan be om hjälp att sätta ihop ett träningsprogram. Då vet du vad som ska göras. Personalen kan också visa dig hur varje övning ska utföras.

Tilläggsträna hemma i vardagsrummet

Om du mot all förmodan inte skulle hitta tiden att gå till gymmet så finns det en lösning. Du kan också träna hemma. Man får inte riktigt samma effekt. Det kan dock ändå vara bra som tillägg till timmarna på gymmet. Följande utrustning kan vara bra att ha hemma för en svettig stund:

• Hantlar i olika storlekar
• Gummiband för stretch- och styrkeövningar
• Yogamatta att göra andningspauser på och golvträning
• Du som har platsen: ett löpband.