Skapa en rivstart

Det finns förändring genom små steg, och det finns revolutionerande förändringar. De flesta förändringar som sker är de små – även i ditt hem. Du köper en matta till köket, eller en ny kaffekokare. Några fina ljusstakar som matchar kronan i taket. Det är sådana saker som långsamt förändrar och förbättrar ett hem. Men ibland behövs den stora utrensningen. För även om tillskott kan förändra till det bättre, så skapar det också en belamrad känsla. Så ibland behövs en utrensning så att man får ett ”rent papper att måla på”.

Och om du gör rent hus i både bostad och trädgård kan det vara en idé att hyra container. Bor du i Helsingborgstrakten kan du med fördel anlita Container Service AB. Mer information hittar du här.

Mästerlig avfallshanteringAvfallshantering

Hyr du en container så har du den stående på din tomt under en förutbestämd tid. Kanske över en helg. Under dessa dagar ser du till att få ner allting i den som du:

  • inte vill ha i hemmet längre och
  • inte vill ha i förråd längre och
  • inte kan skänka till hjälporganisationer som Emmaus eller Erikshjälpen och
  • inte kan sälja

Hur du väljer mellan dessa alternativ beror mycket på miljöaspekt och ekonomi. Men för ditt hems skull bör du fälla före du friar. Försök att göra dig av med tanken ”men den kan komma till användning någon dag”. Se dig då omkring och se hur länge du haft dina saker och hur många du verkligen haft användning av. Du behöver rena ut för att skapa plats för sådant du verkligen vill ha.

Rensa ute, rensa inne

Att ”rensa ute och rensa inne” handlar inte bara om att städa inne i huset och ute i trädgården. Det handlar också om att få ordning runt dig så att du kan få ordning inuti dig. Om du ständigt går omkring i en miljö där du inte vet var saker finns och ständigt känner dig belamrad – då smittar den känslan av dig på dina tankar och ditt känsloliv. Har du fria utrymmen runt dig, så får du fria utrymmen i dig. Som du kan välja att fylla med positiva känslor och tankar.
Så ta chansen att hyra en container och rensa ut ordentligt.